Praat en denk mee over proeven met elektrisch busvervoer in Noord-Brabant

De Provincie Noord-Brabant werkt samen met de Stichting Zero Emissie Busvervoer aan de transitie naar zero emissie busvervoer binnen het afnemende publieke OV budget. Deze uitdaging gaan zij aan door binnen de 5 Brabantse grote steden (B5) te starten met praktijkproeven met elektrische bussen. De verdere realisatie wordt mede vorm gegeven aan de hand van een Total Cost of Ownership model gericht op busvloot, energiebron en laadinfrastructuur. Het opstellen van het TCO model bewaakt enerzijds het publieke OV budget en jaagt anderzijds de innovatie aan van de marktpartijen. U kunt een grote bijdrage leveren aan het succes van deze transitie. Hoe? Kom naar het Ronde Tafelgesprek dat de Provincie Noord-Brabant 25 juni van 15.00 tot 18.30 uur op de High Tech Automotive Campus in Helmond, organiseert voor alle belangstellende (markt)partijen. Praat mee met collega’s over Zero Emissie Busvervoer en luister naar de ambities van de provincie. Laat ons weten waar aan u een bijdrage denkt te kunnen leveren.

De Provincie Noord-Brabant heeft de ambitie om voorop te lopen op het gebied van duurzaam openbaar vervoer. Het busvervoer in Nederland kan schoner, stiller en zuiniger binnen het publieke OV budget. De provincie wil graag nu ervaring opdoen met zero emissie busvervoer door het laten rijden van elektrische bussen. Dat is het onderwerp van het Ronde Tafelgesprek.

Interactieve sessie
Tijdens de bijeenkomst lichten gedeputeerde Bert Pauli en gedeputeerde Ruud van Heugten de ambities en visie van de Provincie verder toe. Marijke van Haaren, voorzitter van de Stichting Zero Emissie Busvervoer, vertelt over de landelijke aanpak om het openbaar vervoer te verduurzamen. Daarna volgt een interactieve sessie met alle aanwezigen tijdens zogenoemde Ronde Tafelgesprekken.

Doel ronde tafel gesprekken
De gesprekken hebben als doel meer zicht op uw visie te krijgen op weg naar zero emissie busvervoer. We willen met de resultaten van het Ronde Tafelgesprek de praktijkproeven met elektrische bussen zo opzetten dat die passen bij alle relevante marktpartijen.

Netwerk borrel
Tot slot is er tijdens een borrel voldoende mogelijkheid om met collega’s te netwerken. Kortom, een bijeenkomst vol inspiratie en innovatie waarop we u graag ontmoeten.

Aanmelden
Wij willen u als branchevereniging aangesloten bij de Stichting Zero Emissie Busvervoer vragen om deze uitnodiging breed bij uw achterban uit te zetten. Meld uw deelnemers aan voor 18 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Mocht u graag iemand mee willen nemen, dan kan dat.